Ge din hund och katt de bästa förutsättningar för en god munhälsa!

Bland hundägare finns det ibland en tro på att naturen själv löser hundens munhygien bara man ger dem hårda kex, ben eller liknande. Tyvärr är inte verkligheten sådan. Det i särklass vanligaste problemet i hundars munnar är tandsten. Forskning har visat att redan vid två års ålder visar 80% av alla hundar något tecken på tandsjukdom.

Har din hund Dålig andedräkt

Orsakerna till hundens dåliga andedräkt kan vara plack, tandsten eller tyvärr kanske så långt framskriden tandlossning att tänderna inte kan räddas.

Den onda cirkeln

Plack är det klibbiga, tunna lagret av bakterier som bildas på tänderna. Om de första mjuka beläggningarna ligger kvar kommer de så småningom att förkalkas och bilda tandsten. I tandsten trivs bakterier. Gifter från bakterierna retar upp vävnaden och benet drar sig undan. Efterhand blir det plats för mer tandsten och mer bakterier. En obehandlad tand med djupa fickor kan medföra tandlossning. Dålig tandstatus bäddar ofta för andra sekundära infektioner.

Det finns en helt naturlig hjälp

En fantastisk upptäckt av den internationellt kände tandläkaren och forskaren Sune Wikner i Umeå har visat sig hjälpa mot tandsten, plack och dålig andedräkt. PlaqueOff® pulver är en internationellt patentsökt naturprodukt och innehåller Ascophyllum Nodosum D1070. Den är utan tillsatser av socker, konserveringsmedel eller färgämnen. Algen är näringsrik och innehåller dessutom 12 viktiga vitaminer och 13 mineraler och spårämnen, samt är rik på naturlig jod. Genom att varje dag regelbundet strö PlaqueOff® på maten eller ge Dental Bites så bidrar du till en sund munhälsa för din katt och hund.

Testat på människor först!

ProDen PlaqueOff®, har under många år sålts världen över som humanprodukt. Kliniska studier på människor har visat att tandbeläggningar minskat med upp till 88% och tandstenen försvunnit helt eller blivit mycket porös och lätt att avlägsna. De studier som har gjorts visar att resultat märks redan efter 4 veckor och att resultatet blir bättre vid fortsatt regelbunden användning (www.tandsten.se). För en gångs skull en produkt som först har testats på människor!