Irene Hansen - Blog

När man ser sina valpköpare göra sitt yttersta för att saker ska bli bra för hunden dom köpt av en gör mig varm i hjärtat <3 Miles Of Smile Glorious Akka, som fått ett fint hem i Malmö. De har varit på besök hos mig flera gånger och matte Lena berättar hur lycklig Akka är varje gång hon är på väg ut till oss och de märks hon saknat sina lekkamrater när dom far runt som galningar här hemma på tomten.
Alaskan malamute är en ras med mycket ursprungsbeteende i sig och alltså trivs mycket bättre i flock än ensam. För någon vecka sedan såg jag att Kennel Noatak hade fått ett återbud på en röd liten valp jag själv tänkte den kunde passa fin fint ihop med Akka och hennes familj så jag tipsa Lena och vips var Familjen Andersson smittade av polarhundssjukan och det blev två alaskan malamuter i deras hem 😉

hundar-i-bil

Akka får en Keb <3

akka-keb-igräset-hund

Akka älskar sin nya lekkamrat och Lena rapporterar att hon tar mycket väl hand om lilla Keb. Akka är från min första kull som föddes i Augusti 2016. Mor till Akka är min första renrasiga alaskan malamute Berta som jag också döpt min kennel efter. Bertas stamtavlenamn är ”Madigen’s Miles Of Smile”. Madigens är kenneln Berta kommer ifrån och när jag köpte Berta fick jag välja på några namn uppfödaren hade tänkt sätta på sina valpar och då var det självklart för mig med namnet ”Miles Of Smile” det kändes helt rätt och passade in på mig och Berta precis 🙂 Inte viste jag då att de sen även skulle passa perfekt som namn till min kennel. Odin är pappa till Akka, han är kennelns charmör och har nedärvt sitt fina lugna temperament till valparna 🙂

hundar-mat

Kram Irene, ”Miles Of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.

  1. Jätteroligt att läsa din blogg Irene! Länge sedan vi sågs – åratal, inser jag nu!- men jag hänger med vad som händer hos dig & vovvarna ändå. Saknar våra malamuter när jag ser bilder på dina fina…kram på er, hela flocken!