Irene Hansen - Blog

I mars varje år går det en tävling på snö för renrasiga polarhundar som heter http://www.polardistans.se .
I år var jag med för första gången och vi tränade hela hösten för den 16 mil långa tävlingen med mitt 7 spann. Tyvärr så var det lite för tuffa förhållande uppe på fjället som mina hundar inte är vana vid så efter 9 mil fick jag sätta ur två hundar som vart överansträngda i handlovarna och då halta.
Resterande gäng vilade på checkPoint några timmar och vi försökte sen fortsätta men Odin en av mina grabbar i spannet visade tydligt att något inte stod rätt till så efter en bit av kämpande att få igång honom vände vi tillbaka till checkPoint och bad veterinären titta igenom honom ordentligt och då visa han smärta i ryggen så jag bestämde mig för att bryta. Det var inte rätt mot Odin att tvinga honom igenom de sista milen mot mål när han hade ont.

Även om vi inte lyckades ta oss i mål så var det ett enormt stort delmål jag lyckats med på resans gång. Det var ändå bara förra säsongen jag för första gången körde 6-spann på snö och denna säsong har varit fantastisk för oss med några godkända dragprov på fem av hundarna och en silvermedalj på vår första tävling på längre distanser.

(Vildmarksracet 2017, 11.5 mil)
Att bara stå där på startlinjen på POLARDISTANS med mitt 7-spann Alaskan-malamuter de är fan inget man bara gör, de är blod svett och tårar bakom, men också enorm glädje, fint samspel och som alltid när man är ute på tur i naturen med hundspannet och trollcarten. Det är en enormt själslig återhämtning och påfyllning av energi, som balsam för själen.
Kan säga att detta inlägg jag skriver nu, gör jag med tårar bubblandes upp i ögonen, det är så känsloladdat och fantastiskt. Det är inga negativa känslor utan bara enorm glädje och lycka 🙂 mina hundar och jag älskar vara ute på tur 🙂

Som minne av denna fantastiska säsong så gjorde jag tre canvastavlor av tre fina bilder som var tagna på POLARDISTANS, en till mig själv med mitt spann, en till ägarna av Teyah tiken som jag fick låna in i mitt spann och en till en person som givit mig massor med råd under hela resans gång.

canvas-tavla-hund

canvas-hund

Kram Irene,”Miles Of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.

  1. Åh, jag får tårar i ögonen bara av att läsa om Polaristans, trots att jag aldrig kört…men min man tränade inför en start, som av olika anledningar fick ställas in (vårt deltagande alltså, inte PD). Jättefina canvastavlor!