Ronja Von Post - Blog

Debutera i nya klasser
Att starta en ny klass är något jag tror många tycker är både roligt men även lite nervöst. Så var det i alla fall för mig nu i lördags, då jag debuterade La:P1 och låt oss säga att jag inte var bara lite nervös!
Jag tror att det är något med det att jag vet att det är en tuffare klass, och när det gått så bra i de lägre klasserna så är det ju klart att man vill lyckas bra i de högre klasserna också.

Nu gick det faktiskt otroligt bra för mig då jag kammade hem en första plats och 68.15%, och jag kan bara hoppas att det ska hålla i sig. Men det är några viktiga saker att tänka på om man väljer att kliva upp en klass.

Se till att både du och hästen är väl förberedda, att du verkligen kan programmet. Många gånger så upplever jag att jag inte hinner rida programmet så många gånger på banan som jag skulle önska. Så vad jag då verkligen kan rekommendera är att man bygger en bana i en mindre skala (behöver inte vara med bokstäver, jag brukar göra min med hockeypuckar) och att man sedan springer programmet till fots.

Var även uppmärksam på hästen, sätt den inte i en situation på tävlingsplats som den inte klarar av hemma. Det är viktigt att hästen med säkerhet behärskar i alla fall större delen av momenten och de eventuella skolorna. De är något jag har fått varit väldigt uppmärksam på då jag rider en unghäst. Så jag valde att skjuta upp mitt debut datum, som jag gjorde i lördags, tre veckor. Jag hoppade över att starta La:P1 på tre tidigare tävlingar startade La 1 där istället. Men nu i helgen som var kände vi oss redo.
Och det sista tipset jag har är att ta ett djupt andetag innan man går in på banan och sen är det bara och köra!
~~
Det var allt för denna gång, jag vet att det är lite kortare än vanligt men jag har ganska mycket i skolan så nästa inlägg kommer att vara längre då vi ska på DM nu till helgen. Så jag tänkte blogga mera då♡

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.