Therese Reimer Steffensen - Blog

Jag var vid ganska gott mod i morse när jag klev upp ur sängen. Inte bara av de faktum att solen redan 05.45 uppenbarade sig borta vid havet. Calissa och jag har varit på återbesök hos veterinär cecilia grahn.

Efter en noga undersökning med både hält koll, böjprov, röntgen och ultraljud står det fast att jag får lov att börja sätta igång henne igen. Jag var ganska inställd på detta från första början då jag haft en bra känsla tidigt att detta ska ordna upp sig. I samma stund känner jag de hela lite motigt, vi har en två veckors period framför oss med skritt under ryttare och där efter en sund igångsättning. Jag ska vända denna tid till något positiv. Jag ska njuta av att bara få rida igen. Jag ska ta vara på varje ute ritt ihop med henne. Jag ska ge henne även denna tiden. Det är de minsta jag kan göra för henne. Det finns inga genvägar. En uppbyggnad utav en häst tar lång tid, så ofantligt lång tid. Det måste få ta den tiden det tar, att stressa på något eller förhasta det hela skulle ge ett bakslag. Även om det kliar i fingrarna, klart jag vill träna, trimma, hoppa. På min häst, på min egen häst. Men den som väntar på något gott, har väntat allt för länge. Så då kan jag lika väl vänta lite till.

Om sex veckor åker jag tillbaka till Cecilia för ett ultraljud av calissas knän, vi vill se hur dom ser ut efter 6 veckors ridning. I samma veva kommer jag ta hjälp av Jessica som jobbar som fysioterapeut till häst. Det känns bra att ha en tydlig plan för de närmsta veckorna, och vi alla vet ju hur snabbt tiden går.

I övrigt hinner jag knappt med. Veckans dagar tycks falla mellan mina fingrar på både gott och ont. För jag älskar tempot, även om jag vet att det kommer en dag framöver när jag ligger som en död säl i sängen. Men fram till dess skall ingen tid förspillas. Ny häst anländer på fredag och på lördag är det dags för tävling. Hinder skall målas och träningar ska hållas, där emellan har jag några möten att avklara. Mitt i allt fick jag idag ett samtal att jag fått en 50 procents tjänst på Långeberga ridklubb med start i augusti. Håll i hatten mina vänner. Det blir åka av.

Dessutom är Falsterbo veckan är snart här och jag hoppas att vi ses i Swedencare´s monter?

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.