Therese Reimer Steffensen - Blog

Det känns så nära nu, tre veckor kvar tills Calissa ska på återbesök till veterinären angående hennes fissur.
Hon har börjat falla ur ganska rejält muskulärt och det skär så i mitt hjärta. Vi hade jobbat ordentligt för den där kroppen. Hon var så stark, ingav ett så hållbart intryck, med en överlinje som började se riktigt fin ut i förhållande till hennes kropp. Kanske är det just hennes starka fysik som gör att hon på ett bra sätt tar sig igenom denna tiden. Musklerna kommer tids nog komma tillbaka. Jag förutsätter att fissuren är ihop läkt så vi kan sätta igång när återbesöket står för dörren. Jag vet att det är farligt att ta ut de hela i förskott men jag har bra magkänsla. Jag har varit stenhård under denna konvalescenstiden – sjukhage och i övrigt absolut stilla. Har använt Backontrack stallbandage ute i hagen utav den enkla anledningen att jag slipper ha vanliga skydd i hagen och backontrack inne. Då skulle hon ju behöva stå med benskydd dygnet runt vilket inte känns optimalt.

Som den prinsessa hon är blir han badad så snart en fläck gör sig synlig och borstad varje dag. Får hovarna lackade och manen lagd på en sida, pälsglans i svansen och massor av kärlek. Kan man inte ridas kan man ju i alla fall vara snyggast i stallet. Louises NH arbete fick vi lägga lite på is fram till dess att hon går på semester. Hon är som jag, en miljarders grejer att stå i och ibland får man prioritera. Jag hoppas att hon kan komma igång igen i nästa vecka och köra lite kontinuerligt tills vi ska tillbaka till veterinären.

Jag jobbar framåt för att hon ska vara helt återställd tills inomhus säsongen. Jag kommer göra ett fullständigt igångsättnings program i samråd med min veterinär Cecilia Grahn. I hopp om att hon inte tappat allt för mycket under ryttare så tror jag att hon rid mässigt kommer vara på plats ganska snart efter jag fått börja rida. Hon är av naturen en välbalanserad häst och enkel att få lösgjord trotts sin volym. Givetvis har hon lyckats sträcka lite på sig under denna vilan och mäter nu Mera 177 cm. Jag ser inte hennes storlek som ett problem, eftersom jag är den som utbildat henne från grunden är hon van vid min lätta vikt, korta ben och små hjälper. Mina mål med henne är många, och mitt första är att få henne helt återställd. Jag kommer nu, med tre veckor kvar utav konvalescenstiden ändra om hennes foderstat lite. Kommer gå in med lite mer protein så att kroppen har lite att ta av när igångsättningen står för dörren. AnxiCalm Hjälper henne att hålla sinnet lugnt och nerverna på insidan. Nu när hon ätit tillskottet i fyra månader märker jag en övergripande långvarig effekt.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.