Irene Hansen - Blog

Ett lovande besök hos Kristin Esseth och Christer Afséer på Kennel Noatak i Dalarna närmare bestämt lilla byn Sörsjön, för någon vecka sedan.
Det var en fredag eftermiddag direkt från jobb, sträck körde vi upp till Dalarna med  mina fyra Alaskan malamuter lastade i malamutebussen.

9 timmar  senare var vi framme det blev  sent på kvällen. Vi tog en snabb visit hos Noatak’s och bestämde kärleks date kl 09:00 dagen efter, mellan min tik Louve (Wintervargars Hungry Heart) och Noatak’s hane Diesel (Noatak’s Dreamteam Diesel du Ima) sen var de bara att snosa ner huvudet i kudden och sova gott.

Väl lördag morgon blev det en varm kopp te och som alltid en härlig snacke stund i köket hos Noatak’sarna innan vi presenterade Louve för Diesel. Själva parningen gick som en dans, prinsessan Louve blev blixt förälskad i ståtliga prins Diesel 😉 Vi diskuterade lite fram och tillbaka hur vi skulle göra och kom fram till att vi testar att låta dom göra en ”dans” ihop igen tidigt söndag morgon.

Så en hel härlig lördag eftermiddag att spendera i Sörsjön, vi tog två lååååånga promenader i skogen först Wolf och Bitch som glatt skuttade i mellan snöhögar och mega dyngpölar av smältvattnet från snön. Sen Louve och Indra som mest sniffade efter vilda djur, man får hålla uppsikt för de finns Björn här och det vill man inte träffa på :p

Väl på plats för ”dans” igen söndag FM så hade Louve bestämt sig för att ja visst jag kan flörta med dig snygga Diesel men inte en chans du får mer än flörta :p så det var bara att styra malamutbussen mot Skånelandet igen och hoppas på att lördagens parning har tagit sig.

Nu är då så läget att man väntar fram till dygn 28 för att då göra ultraljud Louve och se om det finns små valpar eller ej i lilla magen. Fram till dess är det bara att gissa sig till om man kan se några tecken på att hon är dräktig (något förstorad vulva, lugnare temperament, illamående v 3 och/eller v 5, spenar lite ljusrosa, klara sega luktfria flytningar) inget av dessa tecken har jag sett för än nu i helgen då spenarna börjat bli lite ljusrosa (syns kanske lite på bilden).

dräktig-hund

busig hund

Lugnare temperament är lite svårt då denna lilla prinsessa alltid sitter i knät eller vill ligga hos matte i soffan

hund-mat

om det inte är mat involverat för då är hon som en duracell kanin så vi har sitta still träning vid massa skålar, kan säga det är jätte svårt, ska bjuda er på en film en dag på Louves inte så fina spinna runt på alla mattor i huset beteende vid mat 😉

Kram Irene ”Miles Of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.