Ronja Von Post - Blog

Nu i helgen höll Ånge ridklubb Mittsvenskas Distriktmästerskap för ponnydressyr.

Vi åkte upp på lördag morgon för att starta La:P1. Under hela resan dit är det fint väder men när vi kommer in i Ånge så är det grått och molnigt. Vi kliver ur bilen och det blåser “orkan”. Eftersom vi kom upp ungefär 2 timmar före start så tänkte jag att vinden kanske skulle hinna lägga sig men icke. Den kom och gick i kraftiga byar.
När jag värmde upp i ridhuset var vinden helt okej. Jag hinner vara i collektingring ett lite tag och så börjar det blåsa igen.
Direkt när jag kommer in på banan så kommer den en rejäl vindby och på sidan av banan fanns det runda ganska stora reklamskyltar som svajade i blåsten och självklart precis när jag rider förbi blåser en av dem omkull.
Tic blev väldigt rädd och var spänd hela programmet. Vi slutade på en sista plats och ungefär 53%.
Mina känslor kring det?
Det är klart att det sved eftersom Tic varit så fin på framridningen. Vad jag ville göra då var att åka hem, efter som det inte var uttalat något om öppenbana på kvällen och det skulle blåsa nästan lika mycket dagen efter. Men för Tics skull frågade vi om vi skulle kunna få tid inne på banan efter prisutdelningen då vi hade en unghäst som hade blivit väldigt skrämd och det fick vi.
Jag skulle vilja tacka tävlingsledaren och överdomaren för om vi inte fått tillåtelse att göra detta hade jag inte kunnat tävla dag två. ❤
Söndagens klass gick jättebra! Vi debuterade La:3 som DM klass. Tic var superfin trots att han fortfarande kändes lite spänd och vi slutade på en 2:a plats i klassen med 69.500% och en 2:a plats i DM.
Tävlingarna var superbra anordnade och vi fick en bra upplevelse!
~~
Detta var också min näst sista tävling så det var ett härligt sätt att trappa ner inför avslutningen på säsongen. Tics utveckling går så fort just nu, det känns som om vi jobbade med Lc bara igår.
Kom ihåg, när det går tungt att efter regn kommer alltid solsken?

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.