Therese Reimer Steffensen - Blog

En gång i veckan tänkte jag presentera hästarna som står i stallet för utbildning.
Ragnarps Global är en valack född 2012 e Wildzangs Gloriant u. Napolonia ue: Napoleon – Maraton . uppfödare är Lena Börjesson – Ragnarps Stuteri, äger gör Michelle Magnusson. En super flashig ponny som jag hade haft ögonen för en längre tid och att Michelle såg talangen i honom och köpte den då oridna 4åringen skulle visa sig vara ett lyckokast.
Han kommer ur ett prestations mödrene och fadern är en super snygg welsh hingst som lämnat talangfulla ponnyer i båda disciplinerna.

Så vad skall det då bli av Global?
Vi finner dressyr blod i honom men också hingstar som hoppat på mer än sin talang. Han är en otroligt känslig individ med gångarter som vi inte ser så speciellt ofta bland ponnyer. Efter att nu varit riden i ca ett halvår har vi börjat hoppa in honom. Från början tyckte vi att han förmodligen kommer bana sig en framtid som mästerskaps ponny inom Dressyren. Men efter att ha hoppat honom uppsuttet ett par gånger är min känsla att detta är en riktigt multi talang.
I nästa vecka åker vi iväg och får ett mätintyg på honom och där efter hoppas jag att Michelle ger honom chansen att komma ut på lite pay and jumper osv. Eftersom han varit super känslig verkligen, och är det fortfarande men börjar bli det på rätt sätt är det bara jag som ridit honom.
Michelle har varit uppe ett par gånger och skrittat men vi har som mål att hon skall börja rida lite mer nu. Hon kommer ansvara för uteritterna och för den dagen i veckan han går ett lite lättare pass på banan. Med en ponny av hans slag är det så otroligt viktigt att vi skyndar långsamt. Han är ung och dessutom sent tagen. Han är kungen i stallet, drar blickarna till sig på borta plan och älskar att rulla sig. Han kan nog upplevas som lite introvert men får man spenderat lite tid med honom tycker han också det är skönt att bli pysslad med. Jag försöker verkligen skapa mig en relation med var och en utav hästarna i stallet, lära känna dom som individer och se till vad som faller dom i smaken och inte.
Global och jag är synnerligen goda vänner. Han gnäggar välkomnande varje morgon, kommer travandes i hagen och verkar uppskatta livet som stallets kung.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.