Therese Reimer Steffensen - Blog

Det här med att flytta är både på gott och ont. Man får rensat ut massor av skit som man köpt på sig, samtidigt som man inser hur jävla mycket pengar man lagt på just det, prylar. fyfan, jag hatar prylar.

Mitt i all flytt så skall vardagen gå vidare, även om hästarna går lite på lågvarv för tillfället.
Tänkte berätta för er om ett nytt projekt och samarbete som jag inlett ihop med min vän Lousie Ljungberg. Louise håller på med NH träning och har förvaltat sin egen häst på ett väldigt inspirerande vis, bla backa på transporten, ställa upp ordentligt vid uppsittning, stiga upp på en platå osv. En träning som är väldigt långt ifrån mitt sätt att jobba med hästarna. Nu när Calissa är skadad och inte får göra något fysiskt arbete skall hon få chansen att lära sig denna typ av träning. Det blir otroligt spännande för mig också, för hur det än är så har vi sportryttare ofta en del fördomar till denna typ av träning och till människorna som utför det. Därför ska vi nu se hur en häst som är framavlad för ett sportligt syfte, med ett ganska vasst psyke tar sig ann denna typ av träning. Louise kommer i förstahand jobba med de mest enkla och grundläggande sakerna. Där har vi satt upp lite mål att uppnå, bla att stå stilla på stallgången och stå stilla vid uppsittning, men också öva på att behålla fokus och lära Calissa att fokusera på sin uppgift och inte saker runt omkring.

Ni kommer kunna följa Lousies träning med Calissa både här, på min privata blogg och på min Facebook sida! Spännande va?

I eftermiddag skall jag Michelle och Louise åka iväg till Ale djurklinik och mäta Global. Vi vet om att han är stor, men peppar peppar och hoppas att han stannat som ponny.

@trsequestrian

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.