Therese Reimer Steffensen - Blog

Vilken tjej hon är! Rayday gick i helgen in och gjorde sin första start i 100 cm och totalt sin andra start i livet. Något tittig och hoppade lite på spänning, MEN hon litade på mig och mina signaler. Framåt- över.

Hon går in och sätter Nollan i sin debut, något som jag iofs hela tiden rider och tränar för, men man blir ändå extra glad när man verkligen lyckats. Så jag rannsakar mig själv och mitt upplägg lite, för uppenbarligen var det ett vinnande koncept vad gällande henne. Jag trimmade på i mitten på veckan och dagen innan start red vi ut en lugn runda.

På framhoppningen hoppade jag generellt ett par språng mer än vad jag vanligtvis gör. Detta för att få ur så mycket spända Språng som möjligt i henne. Hon varvade ner fint på framhoppningen och levererade lugna runda språng o rytm hela vägen fram till hindret. Väl inne på Banan spände hon sig som sagt och tittade lite. Men hon är övertalningsbar och med skräckblandad förtjusning hoppade hon bl.a. Vattenmattan. Nöjdast är jag över att jag lyckades hålla rytmen på distanserna och rida på dom angivna Sprången. Hon har relativt kort galopp och har lätt för Att lägga in ett extra språng.

Nu siktar vi vidare mot den 10 september Då vi åker till årekärr och hoppar 0.90 cm samt 100 cm.

 

Hejja Rayday!

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.