Therese Reimer Steffensen - Blog

Hej vänner!

Både rayday, Calissa och lillan gick några starter på Årekärrs RK.

Rayday gjorde ett super fint jobb i båda sina klasser och nollade sin 0.90 cm klass. I 1m hade hon ett ner. Hon vart lite spänd inne på framridningen och framhoppningnen. När hon blir sådär spänd börjar hon studsa, byta galopp, släpper på bettet och går inte fram. När hon hamnar i ett sådant läge är det bästa att bara galoppera henne framåt till dess att hon kommer fram till bettet. Vilket jag är otroligt nöjd över är att hon inte tar med sig det spända in på banan. När vi kommer in där är det precis som hon hittar fokus på uppgiften. 1m banan var ganska svår kan jag tycka. Man började på en linje med 5 språng vilket inte gav känslan av att man kunde komma igång i lugn och ro som man gärna vill göra på en såpas lätt klass. Dessutom hoppades kombinationen ur en väldigt skrap höger sväng med oxer in och räcke ut. Denna oxern var den första oxern på banan och dessutom hade den en grind i sig. Inte speciellt pedagogiskt för de unga hästarna om ni frågar mig. Pga. denna design på banan är jag otroligt glad över hennes insatts.

Calissa tävlingsdebuterade för denna säsongen och hon har inte speciellt mycket rutin sedan innan. I våras hann vi bara göra 3 starter innan skadan. Hon hoppar med en så självsäkerhet och gott mod. Visst, hon hade ett par nerslag men det är mer en styrke fråga och en rutinfråga.

Lillan får jag inte riktigt grepp på, inne på framhoppningen hoppar hon helt fantastiskt, är väl framme och hoppar genom kroppen. Inne på banan tappade hon bjudningen vilket gjorde att jag inte alls fick en bra känsla. Hoppade ett par språng och utgick. Rätt eller fel men jag vill inte hoppa en runda med en dålig känsla och en ridning som inte känns 100%ig.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.