Therese Reimer Steffensen - Blog

Hejsan vänner.
Jag är full av inspiration, dagarna i Flyinge ger så mycket. Dessutom är jag inne i ett bra sting nu. Kan ni känna så? När man lixom har en optimal känsla i kroppen. Ridmässigt känns det som jag aldrig varit så bra som jag är nu.
Har fått bra relevanta, konkreta saker både utav Maria och Olof att arbeta vidare med. Ett exempel är att jag måste börja rida hästarna i en lugnare takt men större rundare språng ( galopp pratar vi nu ) behöver också i hoppningen arbeta lite vidare med min position då jag ofta hoppar lite lite före hästarna och i vissa fall blir lite fast i min hand.

Det är ju därför vi tränar,  vi tränar för att bli bättre. För att få relevant kritik som vi sedan kan jobba vidare med på ett motiverat vis. Det är det bästa med tränare som har förmågan att ge kritik På ett sätt som gör att man vill ändra på sig, och vill bli bättre.

Men vi som ryttare måste också lära oss att kunna ta kritik på rätt Sätt. Kanske är vi tjejer känsligare för kritik. Vi lägger in värderingar som , hur hon sa det, varför hon sa det, är min häst dålig? Är jag dålig? . Medans killar kanske är lite mer grova i sitt sätt att ta kritik. Jag vet inte, men ibland känns de som vi tjejer har ett annat förhållningssätt till kritik än vad killar har. Vi måste lära oss att åtsidosätta våra känslor och träna mera med hjärnan än med hjärtat.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.