Irene Hansen - Blog

Söndag eftermiddag och regnet väller ner men vad gör väl de sitter ju här på verandan och myser med alla de små valparna och mamma Louve. Haft en kul helg som gått i räser fart. I fredags efter jobb fick två av valparna komma in i huset  och sniffa runt lite och även hälsa på Minni som bor inne medans hon löper, de små smög runt lite försiktigt och Minni stod mest och titta på eller pussade på de små ❤
minni-alaskan-malamute-valpar
Fredag kväll gick åt till att lasta bil och släp fullt med diverse draggrejer då Odin och jag planerat att stå i Made By Sweden Care montern på Falsterbo Horse Show på lördagen. Trollcarten (det är den vagn jag använder när jag tränar 6 eller fler hundar i spannet på barmark) släden, cykeln och dogscootern fick åka med sen alla selar, draglinor, snöankare, klövjeväskor mm fick också hänga på så jag kunde visa så mycket som möjligt för alla nyfikna besökare i montern. Lördag morgon var de sen bara att mata hundar packa in Odin i bilen och rulla ner till Falsterbo. Väl där var först Odin och jag in och fick fixat band så vi kunde ta oss in på området, Odin gillade tjejerna i receptionen flörtade väl med dem 😉 Sen vart de bara att packa av allt från bil och släp och försöka hitta ett smidigt sätt att ta allt från parkeringen in till Montern. Som tur var är trollcarten rejäl och släden gick perfekt att lasta på trollcarten och sen alla väskor och grejs lasta jag i släden och så fick Odin på sig en sele och drog in hela kittet in till montern. Kan säga de vägde en hel del (bara vagnen i sig väger 130kg)
alaskan-malamute-draghund
Väl inne vi montern rigga vi upp allt satte fast Odin i vagnen, ordnade till skugga och en skål vatten. Dock ville Odin hellre sitta i solen och hälsade snällt på alla nyfikna besökare, pussade massor på alla barnen som kom förbi och ville klappa på björnen ? Riktigt kul att få vara med där och prata med alla nyfikna människor om min stora passion Alaskan malamuter och att köra hundspann på barmark och snö.
odin-i-monter-falsterbo
När jag var i Falsterbo så var min syster, hennes son och hans flickvän hemma hos mig för att passa de andra hundarna, valparna och eftersom det var olidligt varmt i lördags tog vi alla ett kvälls dopp när jag var hemma igen sen var det grillning. De sov över och nu i dag har vi valp myst i massor fixat skyddsväggen mellan Wolf och Odin som Minni och Ettan raserat och bakat hallonpaj. Sen har vi även gett mamma Louve en massa lyxgos då det är tufft att vara sexbarns mor så lite lyxbehandling kan behövas.
Jag fick även med mig hem två av Made by Swedencare produkter jag gillar, glucosamin som jag ger till hundarna när jag sätter igång att träna lite mer och Omega aid som jag ger nu i fällperioden för att få bra pälsar. De ska bli intressant att se om och hur de kan hjälpa mamma Louve som så klart blir väldigt ofin i päls efter att hon fått valpar, även intressant att se hur omegan kan påverka tassarna då dom är viktiga att hålla i skick på en draghund, förhindra att de blir för torra och förhindra att få sprickor i tassarna.
Kram Irene “Miles of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.