Irene Hansen - Blog

En hel del förbedelser måste göras inör en utställning. Hunden skall tränas på att kunna trava bra runt i ringen och kunna ställa upp sig på ett sätt så dommaren kan se hunden från sidan på bästa sätt, hunden ska också tränas på att visa tänderna och att acceptera att dommaren känner igenom kroppen, lyfter på tassar, kollar punkulor mm. Hunden ska bli badad och frisserad på bästa möjliga sätt. Många timmars arbete bakom varje hund som ställs ut. Några personer är riktigt duktiga på att både förbereda hunden och sen ställa ut den, jag är ännu inte så jätte duktig men lär mig mer och mer och försöker göra förutsättningar bättre för varje hundutställning jag är på, så mina hundar får möjlighet att göra så bra ifrån sig dom bara kan i utställningsringen. ?

Denna gången vart det Odins tur att få glänsa i ringen, han vann bästa brukshane klassen med excellent och CK. I konkurrensen blev han trea och fick sitt tredje CERT, vilket innebar att han då blir svensk utställnings champion. Sen van han även BIR i bästa bruks malamute och blev sen trea i BIS bruks finalen.


Jag ställde även Minni i unghund som fick excellent med bra kritik, Dino i junior excellent med bra kritik, Louve i bruks och Guinni i junior båda dom fick V. Kul att ställa på polarhundsutställningarna för då kommer det fler malamuter och alla dragvänner och så slipper man köpa alla rosetterna som hunden vunnit dom får man ?

På återseende kram Irene “Miles Of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.