Irene Hansen - Blog

Vilken fantastisk helg det vart, fredag EM fyllde jag malamute bussen/släpet med övernattningsgrejer och hela min pälsfamilj för en lite tur upp till Vårgårda där det skulle vara polarhunds utställning anordnad av SPHK västra. Fem av mina malamuter var anmälda men bara fyra blev utställda då Berta ännu inte är helt kry vilket jag hoppas på att hon blir tills nästa helg.

Efter några timmars körning stanna vi för kvällsmatning och för att sova några timmar, valparna som också var med fick komma ut och busa lite. Inte helt nöjda men bra träning för dem, är ju första roadtrippen de är med på så lite ovana men efter lite övertalning så fick de ätit kissat och somnade.

06:00 lördag morgon ringde klockan så bara att masa sig ur sovsäcken för att mata och kissa hundar sen dra vidare mot Vårgårda och Tånga Hed. Väl framme så satte jag upp vårt lilla camp 8 hundars stakeout mellan bil och släp och ut med alla hundar i det fina vädret, sen var det bara att anmäla sig och se om jag kunde få raggat upp någon som ville ställa Odin då jag (klantskalle) anmält 2 hanar i bruksklass och inte fick med mig någon medhjälpare.

Sen var det bara till att snygga till de som skulle ställas ut, först in i ringen vart Odin och Wolf i bruksklassen. Jag fick hjälp med att ställa Odin av Åsa och wow vilket jobb de gjorde 😊 Båda hanarna fick excellent och Odin gick vidare i konkurrensen och vann sen över alla hanarna!!
Nästas tur ut var min lilla “valp” Minni som precis fyllt 1 år och gick i junior klass, förra gången jag ställde henne kröp hon in och ut så då fick vi avbryta denna gången var det stor skillnad, hon skuttade glatt in och var hur busig som helst men fick springa ett extra varv så hon lugnade sig. Hon skötte sig super fint och fick ett excellent hon med, vilket visade sig att hon var den enda tik som fick det av malamuterna, fick inget CK så hon fick tyvärr inte stå mot pappa i BIR finalen vilket hade varit kul 😊

Sist ut var lilla Indra som är lite väl nätt för att få bra på utställning men hon skötte sig fin fint och fick ett välförtjänt VG hon är för tillfället även helt urfälld så ser ännu tanigare ut än med päls 😝 Till slut var det då BIR finaler och Odin vann både BIR bruks och BIR min fina fina röda lilla gos grabb ❤ och i BIS finalerna blev han 2a i BIS bruks och 3a i BIS.

Sen var det daggs att packa ihop allt igen mata hundarna och styra malamute bussen hemåt efter en härlig dag på Tånga Hed, superkul att träffa alla glada polarhunds människor igen och en väl arrangerad utställning av gänget bakom SPHK västra 😊

Kram från Irene “Miles Of Smil

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.