Charlotte Johnsson - Blog

Ännu mera kattutställing

Då har vi varit iväg på ännu en kul kattutställing. Denna gången bar det iväg till Hässleholm. Upp kl 05 på morgonen och bege sig iväg. En timme senare var vi framme. Iriz, Spinny, Robin och jag. Det första man gör när man kommer fram till utställninen är en veterinärsbesiktning där en veterinär gör en ytlig koll på katten så att allt är som det skall med hälsan. Man kollar även kattens vaccinationsintyg så att vaccinationer är gjorda som det skall. Väl inne och fått reda på vart våra burar stod var det dags att sätta upp alla grejor. När det är gjort hinner man i regel pusta ut ett tag och kankse till och med käka lite frukost.

Vid klockan 09 drog bedömningarna igång. Både Iriz och Spinny var bland de senare katterna som skulle bedömas hos sina domare. Iriz skötte sig exemplariskt och fick en fantastiskt fin bedömning. Fick fantastisk beröm för hennes pälskondition som var super enligt domaren. Det känns så härligt att höra att man gjort ett bra jobb. Presentationen av katten är ju trots allt det enda man själv kan påverka. Det finns inga genvägar. Vill man visa upp en katt i showkondition så tar det tid.

Själv lägger jag ca 3 timmar på bad + pälsvård dagen innan utställningen. Värre var det för Spinny som är gröngöling när det kommer till utställningar. Denna dag var hon inte alls pigg på att visa upp sig utan fräste, morrade och till och med skulle riva domaren och det är INTE populärt! Men precis som vi människor så kan även katterna ha en dålig dag. Nya tag nästa gång. Väl hemma ca 13 timmar senare kan jag tala om att man är TRÖTT. Mest vi människor, katterna ligger och sover hela dagen i sina bäddar i burarna. Brukar oftast bli lite som ombytta roller när vi kommer hem, man själv kraschlandar i soffan medans katterna far runt som galningar J Nu är inte nästa utställning förrän i juni då vi åker till Gislaved och Dackekatten, kommer självklart att rapportera därifrån i bloggen 🙂

katt-utställning-hässleholm

katt-utställning

Här ligger Iriz och spanar innan prepareringen på nya trimbordet som köptes in i veckan! 301 och 102 är Iriz och Spinnys ”krypin”

huskatt

Spinny får sig en rundvandring i utställningslokalen, måste ju ha koll på läget 🙂

katt

Såhär ser en bedömningssedel ut från Sverak. Sen att kunna lista ut vad där står är en annan femma 🙂 Kan ni se vad där står?

katt-bedömning-franska-domaren

Jag och Iriz frame hos den franska domaren Christiano Sandon.

certikat-katt-utställning

Trött Iriz med sin kokard. CAGPIB heter certifikatet katten får om den är kastrat och redan är Internationell Premier men tävlar för att bli Grand Internationell Premier. För att bli Grand Internationell Premier skall Iriz få totalt 8 certifikat, varav 1 i utlandet. Nu har vi bara tre certifikat kvar! 🙂

 

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.