Charlotte Johnsson - Blog

Ny vecka, nya möjligheter. Härligt! Det bara small till, sen var helgen över. Hela lördagen var jag iväg på uppfödarkurs i Malmö. Sydkatten, min kattklubb anordnar uppfödarkurser varje år. Detta var del 3 av 4. Inte för att jag vill eller tänker bli kattuppfödare nu, men samtidigt vill jag lära mig så mycket som möjligt. Vem vet, om 5 år kanske det ser annorlunda ut och man känner att man vill syssla med det. Det var iallafall väldigt givande och kunskap kan man aldrig få för mycket av. Denna gången handlade det om gynekologi och förlossning hos katt. Eva Heger ifrån Kattens veterinär i Kävlinge höll i kursen. Eva är en superduktig veterinär som har en egen veterinärklinik som endast tar emot katter. Har själv varit hos henne ett par gånger tidigare med Fizzy som hade blivit biten i tassen som ledde till en infektion (Nu helt återställd)

kurs-kattuppfödare

Kattuppfödarkurs del 3

I söndags tog vi en liten road trip. Satte sele på Iriz och tog med henne till stranden. Första gången hon såg hav. Hon tyckte det var lite läskigt men var ändå nyfiken. Var mycket folk på stranden och runt om kring. Fick en del konstiga blickar. Varför skall det alltid vara så? Tycker folk man är konstig för att man kommer med en katt? Eller reagerar de bara för att det är så ovanligt? Iriz brukar följa med oss ut. Hornbach t.ex välkomnar även hundar och katter i sina varuhus och ibland har Iriz hängt med dit. Bra initiativ som fler borde ta efter. Ett superbra sätt att höja kattens status genom att ta med dem ut bland allmänheten 🙂

katt-i-koppel-på-stranden

katt-i-sele-maine-coon

Ikväll drog jag även igång mitt projekt som jag egentligen skulle startat med förra året men tiden räckte inte till. Inget avancerat dock. Har fixat en kabelvinda. Tanken är att jag skall måla den vit, sedan klä den med sisalrep och ha den i kattgården. Men nu har jag tänkt lite till. Kanske man kunde skaffa en till kabelvinda och förankra ovanpå så man får lite höjd?! Får suga lite på den karamellen. Har ni något bra förslag på hur man kan bygga vidare på den så får ni gärna skriva en kommentar 🙂 Fler bilder kommer när den den är klar.

kläs-tunna-katt

Projekt kattklös påbörjad

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.