Charlotte Johnsson - Blog

Idag har jag inte gjort många knop. Grymt kasst väder. Blåst och regnat om vart annat! Ena sekunden strålande sol, andra sekunden öser regnet ner! Hur ska vädret ha det egentligen?! Försökte gå ut, men fick gå in igen, typ fem gånger! Jag som behöver klippa gräsmattan! Katterna drunknar ju snart i gräset kännes det som. Man ser dem iallfall knappt. Nu växer det så himla fort, man behöver iallfall klippa gräset minst två dagar i veckan iallfall. Måste även berätta att jag odlar egen kattmynta för första gången! Tänkte att det kunde va fräckt att testa det. Köpte en påse frön på Hornbach, tror jag det var. Sådde dem i en kruka, vattnade var varannan dag. Inget hände på JÄTTELÄNGE! Kan säga att jag har inte direkt gröna fingar så tänkte att det nog inte kommer bli någon kattmynta. Men rätt som det var en dag efter fyra veckor såg jag något grönt som kom upp från krukan. Trodde först det var ogräs med vid en närmare inspektering så var det mycket riktigt kattmyntan som hade börjat växa. Jag tänkte låta den växa till sig rejält sedan torka den. Man kan även ge den till katten färsk. Dem är som galna 😉  Så om du tycker om att odla eget så köp hem kattmynta. I butiken på fröpåsen kan det även stå på latin (Nepta Cataria)

kattmynta

Jaha, något annat som händer förutom det vanliga som rullar på är att det är kattutställning i helgen! Denna gången bär det av till Dackekattens internationella kattutställning i Gislaved. En 2-certs utställning där vi kommer medverka både lördag och söndag. Både Iriz och House cat Bin-Bin kommer hänga med. Vi kommer att övernatta i våra uppfödares husvagn i anslutning till utställningen. De är så snälla och lånar ut den till oss. Det blir ganska mycket pengar man lägger ut när man åker på utställning. Speciellt om man behöver ligga över på hotell. Att ställa ut en katt kostar ca 330-350 kr per dag. Det springer snabbt iväg i summorna. Jocke, uppdödaren av Iriz skall vara hallchef på utställningen och dessutom kan Iriz ta titel på söndagen där hon kan bli Grand Internationel Premier. Det är näst högsta titlen en katt kan erhålla! Champangen kommer att finnas tillgänglig vill jag lova 🙂 Utan mina fantastiska uppfödare Joakim och Skrollan hade jag aldrig börjat ställa ut katt. De var helt otroliga och ställde upp för mig i början. Alla frågor man hade. Alla gånger jag varit orolig över något gällande katterna. De har alltid stöttat och hjälpt till. Det var faktiskt även de som gjorde att jag startade min webshop. De betyder väldigt mycket för mig och kommer alltid göra!

Nu skall jag sätta mig och beställa hem mat till katterna. Iriz är otroligt kräsen. Äter bara en sorts mat och det skall vara i påsform. Gourmet Perle heter den. Ni känner säkert till den. Hon är verkligen en sån katt som TOTALVÄGRAR om man serverar något annat! Och såklart så ger ju människoslaven vika för damens önskemål, haha. En av våra katter, Teezer som är äldst (11 år) ger jag SENIOR AID. Innehåller kompletterande näringsämnen som äldre katter behöver tillskott av! Han är en helt underbar katt, den mest tillgivna missen jag haft som sover hos mig i sängen varje natt! Jag gör gärna allt jag kan för att ha kvar honom hos mig pigg och frisk i många år till!

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.