Alla bloggar

Nu har Tic varit på vila i två hela veckor och jag har inte haft något att göra bortsett från skolan. Och bara för det så har vi haft en hel bunt med prov och en inlämning! Men nu så har vi äntligen startat upp igen och han är så fin. Vi hade första  passet

Läs mer...

Tidsplanen sprack totalt i dag men allt löste sig fin fint ändå ? hade tid hos veterinären kl 08:10 för ED/HD röntgen på Minni och Ettan från min första valpkull som nu är två år. Men det var bilolycka på vägen in till kliniken och vi fick sitta i kö där i en timme så

Läs mer...

Vilken dag det var för Miles of Smile! Mina två uppfödningar Miles of Smile Glorious Nonoma och Miles Of Smile Glorious Akka gjorde strålande i från sig. Nono fick excellent ck och placerade sig som etta i öppenklass och sen trea i konkurrensen, Akka excellent och var fyra i öppenklassen. Det var många jätte fina

Läs mer...

-Burr burr höst rusk! -Ooo vad kallt det är! -Längtar till sommaren igen! Hör jag från alla håll och kanter, medans jag själv stor trivs nu med kylan och snö som dimper ner hos malamutevännerna uppåt landet. Snön är ju det vi längtat efter och vill komma ut och köra på både jag och hundarna.

Läs mer...

Förra veckan var det avslutning på tävlingssäsongen. Vi har börjat kräva lite mera samling av Tic, speciellt av galoppparbetet vilket han inte alltid är så nöjd med och då kryper 6-års trotsen fram. Och precis det hände på tävlingsbanan så vår insatts blev väl inte vad jag hade hoppats på. Trots detta blev det en

Läs mer...

Här hemma körs det hundspann för fullt nu, sena kvällar blir det så pannlampa på. Förberedelserna inför Alaskan malamute specialen är också i full gång, ska bli riktigt kul. En hel helg med malamute människor och extra spännande med utställningen som är där då fem hundar som är Miles of Smile uppfödningar är anmälda ?

Läs mer...

Då var hela flocken hemma igen efter 1,5 veckas äventyr som började med Björnrundan (se förra inlägget) sen åkte vi på träningsläger i Värmland, fått kört många mil på super fina långa backiga dragvägar med 8-spannet (Odin/Louve/Dino/Guinni/Ettan/Indra/Minni/Wolf). Alla superglada dom fått börja jobba ordentligt igen efter den varma långa sommaren och ett litet dopp i

Läs mer...

Sommarvärmen försvann över en natt och vips är träden en helt annan färg. Nästa tävling är inte förrän 21/10 så vi passar på att rida ut för att träna konditionen. Lite galoppass  på utebanan då det biter i kinderna är också härligt.  

Läs mer...

Gudomlig helg i Dalarna, nollgradigt och hög torr luft, kunde inte varit bättre förutsättningar för årets björnrunda. Hundar var ganska otränade men gick fantastiskt fint framför allt sista milen (björnrundan var 3 mil) bra synkade fint arbetsfokus och vilja framåt, inte så jättefort tempo men jämn trav hela vägen. Matte är riktigt nöjd med dem

Läs mer...

Nu i helgen höll Ånge ridklubb Mittsvenskas Distriktmästerskap för ponnydressyr. Vi åkte upp på lördag morgon för att starta La:P1. Under hela resan dit är det fint väder men när vi kommer in i Ånge så är det grått och molnigt. Vi kliver ur bilen och det blåser “orkan”. Eftersom vi kom upp ungefär 2 timmar

Läs mer...

Ojojoj Minni var jätte osäker redan när vi gick ur bilen på parkeringen till Eslövs utställningen, smög omkring på området med svansen mellan benen. Dock var hon modig nog att gå fram för att hälsa på några på vägen mot ringen och vi var i god tid så passa på att vänja henne ordentligt vid omgivningen.

Läs mer...

Då var de dags igen för utställning, denna gång ställer jag bara Minni och hon ska gå i bruksklass för första gången och det blir i Eslöv vilket är nära så inget stort äventyr denna gången. Det är körahundtider så Minni är skitig som en gris i pälsen ska bli spännande med en SKK utställning

Läs mer...

Debutera i nya klasser Att starta en ny klass är något jag tror många tycker är både roligt men även lite nervöst. Så var det i alla fall för mig nu i lördags, då jag debuterade La:P1 och låt oss säga att jag inte var bara lite nervös! Jag tror att det är något med

Läs mer...

Livet vardagen är verkligen ner i en djup mörk dal ena sekunden och sen upp på en hög euroforisk topp andra sekunden. I onsdag kracha mitt hundsläp “hjääälp jag som har planerat mitt lilla helg äventyr ett tag och förberett mig för detta” hur gör jag jo då slängde jag mig på telefonen och ringde

Läs mer...

Hela dragsverige jublar och alla Facebook/instagramkonto fylls med hundar lyckliga över att hösten verkar ha smygit fram. I Skåne vart de super bra dragväder i helgen och vi hoppas på att de fortsätter så nu. Så klart var jag och mina malamuter ute och rastade benen, några helt vilda 2-spanns runder med dogscootern och dagen

Läs mer...

“Varför just dressyr?” Detta är en fråga jag får till och från, och den kom upp igen än en gång i ett reportage jag gjorde med tidningen Yippe för nån vecka sedan.   Därför tänkte jag upp denna fråga i min blogg och svara på den en gång för alla, då många verkar undra varför jag inte

Läs mer...

Lite avslappnad ringträning för Minni hemma hos Mimmi Roslin, en riktigt duktig ung tjej som tävlar i juniorhandling. Mimmi har även hjälpt mig att ställa ut Odin några gånger med bra resultat. Ingen press för Minni på ringträningen bara massa kel, braaaaaa och godis. Gick ändå ganska bra till slut och några andra hundägare som

Läs mer...

Wow säger jag bara, varit i Dalarna på en snabb weekend. Fått kört lite 2-spanns rundor och vandrat på Fulufjället med underbara människor och fantastiska Alaskan malamuter. Jag och sex av mina hundar sträckkörde upp till Norra Dalarna, vi hitta ett fint litet ställe vid älven där vi körde lite små rundor med dogscootern och

Läs mer...

Jag har under de senaste två åren ridit nästan uteslutande för två tränare.  För mig har dessa två betytt otroligt mycket och de har gett mig en trygghet och kontinuitet i min ridning och i utbildningen av Tic.  Så fick jag för några veckor sedan erbjudande att rida för nya ögon i Maria Eriksson, kanske

Läs mer...

I dag har vi varit på Bjuvs brukshundsklubb och visat upp oss lite jag, Odin och Ettan. Vi var inbjudna att stå i montern för Swedencare som var där och visa sina produkter på brukshundsklubbens officiella utställning och rallylydnadstävling. En jättetrevlig dag med glada hundmänniskor. Var lite fundersam över vem mer än Odin som skulle

Läs mer...

Dessa två busar 😉 Wolf och Minni. Kram Irene Miles of Smile

Läs mer...

Har nu gått en vecka sedan vi kom hem från SM. Tic har fått lite paus från dressyrbanan, har gått på bete, hoppat lite småhinder och  skrittat ut på kvällarna när värsta värmen lagt sig.  Jag har börjat planera upp höstens tränings och tävlingsschema. Kändes lite tomt dagarna efter SM, vi hade lagt ner all fokus

Läs mer...

Äntligen blev Odins svenska utställnings Championat registrerat på Svenska kennelklubbens hemsida och ett fint diplom har han fått ? Jag är så stolt över min lilla röding vi har kämpat hårt för detta championat då Alaskan Malamute är en arbetande hund och det finns krav från rasklubben här i Sverige på att vissa dragprov skall

Läs mer...

Okej, planen var att jag skulle göra ett inlägg för varje dag som vi var nere i Gävle men det har varit väldigt mycket att stå i. Så här kommer en summering av de två tävlingsdagarna. Först kvalet dag 1 var väldigt tufft, vi red vid två tiden och temperaturen var runt + 33 C.

Läs mer...

Att gå på kryckor med en draghund är inte det lättaste så det har inte blivit många promenader sista veckan men nu verkar det som att kryckorna kan få vila lite och jag testar så smått att få igång mitt knä igen med simning, korta promenader, cykling och wakeboard utan att köra på kickern ett

Läs mer...

Ett kort inlägg från första dagen på Ponny SM i dressyr.  Ett trevligt mottagande när man svänger in till klubben .  ( bild 1) I kväll invigdes arrangemanget med landskapsparad , trevliga tal och nationalsång.Under detta visades ett bildspel av alla deltagande ekipage. (bild 2) Kvällen avslutades med ridning på öppen bana.

Läs mer...

Miles Of Smile Glorious Minerva ? , full fokus på Minni har det varit den senare tiden. Minni  är en underbar hund, full av glädje, energi och super vänlig mot allt och alla precis som hennes mor Berta. Minni har fått en omgång av massören, några muskelknutor mindre känndes fin fint. Minnis röda baktassar blir bättre

Läs mer...

  Hummmm ? löptiks tider, då är livet i flocken lite speciell. De hanar som i vanliga fall kan umgås fritt på tomten ihop får jag sära på för att undvika onödiga bråk, dock är de ju intressant att retas med varandra vid gallerna till hundgårdarna. Mer ljud än vanligt då Odin gärna hoooooar lite

Läs mer...

Förberedelser inför SM Tiden börjar ticka ner och med endast 5 dagar kvar till invigningen av ponnySM 2018 i Gävle och  det är dax att ta tag i de sista förberedelserna! Vi har bland annat börjat packa och låt mig säga att det är mycket som ska med, jag kan rekommendera en packlista ifall du

Läs mer...

Ronja von Post heter jag, är en 14 årig tjej som bor på en hästgård söder om i Härnösand . Vår familj har ett litet inackorderingsstall med  ridhus samt en utebana med härlig sjöutsikt. Jag bor med mamma, pappa och lillebror, samt våra två hästar, en katt och en hund. Större delen av min fritid

Läs mer...

I lördags fyllde Winterdream kullen (Dino, Guinni, Milka, Timmie, Munin och Ernie) ett år, ett stort grattis till alla sex underbara malamuter ??? Guinni och Dino är firade nu på morgonen med godis mys och lek, dom fick även in en ny leksak i hundgården. Den har hängt ett tag i Odin och Bitch hundgård

Läs mer...

Wiiihodiii äntligen en EM på vattnet, 28 gr varmt lätt vind och fantastiskt sällskap nere på skåne wake park. Jag har inte wakeboardat på ett år och förra året blev det bara nått enstaka åk vilket jag hoppas på ska bli mer av i sommar. Grym adrenalin och glädjekick att få några vändor på vattnet,

Läs mer...

Såååå kul att få träffa de valpar jag sålt och deras mattar och hussar ❤️. I helgen har jag haft “valpträff” och vi har haft hur mysigt som. En enkel liten vandring med gofika och en massa malamute snack. Skriver inte så mycket om de hela utan ni får titta på lite bilder på de

Läs mer...

Härliga em/kvällar nu hemma, allt är grönt och  småfåglarna kvittrar. Även de små fågelbebisarna som kläckts i den lilla holken i tallen kvittrar för fullt. En kopp te och chokladmuffins ute på verandan och malamuterna busandes på tomten så njuter man fullt ut ? Är i full gång med att planera sommar, höst och framförallt

Läs mer...

På väg hem från Örebro med flocken en för mig speciell, intressant och lärorik roadtrip både känslomässigt och erfarenhets mässigt. Startade i onsdags vid 15 tiden 25 gr varmt ute, jag var jätte orolig för hur hundarna skulle ta resan. Eftersom värmen var så påtaglig gjorde jag en massa korta stopp på vägen för att kolla

Läs mer...

Ännu en polarhunds utställning väntar för fem av flockens pälsar, närmare bestämt SPHK mälardalens utställning i Ånnaboda den 10 maj. Denna utställningen har jag verkligen sett fram emot delvis för min bästa hundnörderivän kommer dit och vi hjälps åt som vi alltid gör när vi är på samma äventyr och för att många av de

Läs mer...

En hel del förbedelser måste göras inör en utställning. Hunden skall tränas på att kunna trava bra runt i ringen och kunna ställa upp sig på ett sätt så dommaren kan se hunden från sidan på bästa sätt, hunden ska också tränas på att visa tänderna och att acceptera att dommaren känner igenom kroppen, lyfter

Läs mer...

Hej kära läsare! Då var det dags med lite nya blogginlägg från mig här på Kennel Miles Of Smile . En hel del saker har hänt sedan sist och tänkte uppdatera er lite snabbt på den fronten. Flocken hade lite otur med en del sjukdom i början av året, alla hundarna fick kennel hosta av kraftigare

Läs mer...

Premiär turen bakom hundarna efter operationen i ringfingret är nu gjord. Valde ett litet enkelt 4-spann och körde två km ? Louve (som löper) i lead med gamelfabror Spike (sockad på sin tass med klobrottet på)  och de två valparna Dino och Guinni ifrån Winterdream kullen som weeldogs. Dessa valparna behöver inte lära sig dra

Läs mer...

När högerhanden var gipsad så var det typ helt omöjligt att klippa klor på doggsen. Otroligt nog så var Spikes klor redan långa och längre blev dom, vilket innebar trubbel med en av klorna, vet inte exakt vad som hänt men endast pulpan är kvar. Så Spike har fått vara inne med krage (rena döden

Läs mer...

Kära läsare ni har kanske saknat mina inlägg så kommer med en lite enkel berättelse om varför jag inte kunnat skriva på ett tag. Jag var med om en för mig ganska traumatisk upplevelse som i sin tur gjorde att jag hamnade på operationsbordet med ett infekterat sår som behövde fixas till. Legat inlaggd på

Läs mer...

Jag tror att vad man än gör i livet, vilken sport man än utövar, vilken familjekonstellation man än har, så måste man kunna jobba i team. Skapa en bra anda och att varje individ vet vad som förväntas av den. När jag åker på tävlingar är jag otroligt petig med vilka jag har med mig

Läs mer...

Tänk vad vacker denna hösten blev ändå, kanske beroende på vart i landet man befinner sig i och för sig. Jag har ägnat förmiddagen på hästryggen under tiden som solen tinade upp morgonfrosten. Det är ganska lugnt i stallet nu vilket jag tror är precis det jag behöver. Lugn och ro, hitta och bevara balans

Läs mer...

Kan man alltid vara på topp? Givetvis inte, men besvikelsen som sköljer över mig när jag i helgens start med Calissa red som skit gör mig så klart både ledsen och arg. Vi åkte ner till Kungsbacka med rayday och Calissa, den först nämnde hoppade super fint i båda sina klasser och hade med sig

Läs mer...

Det är brådande dagar på jobbet och alltid händer det något, jag antar att det är därför jag älskar mitt jobb och finner det tillfredställande att sluta arbetsdagen kl 19 en fredag för att sedan kliva upp igen 06.00 båda dagarna på helgen. Jag bygger upp en kundkrets genom att arbeta på Långeberga RK. För

Läs mer...

Undra hur livet skulle se ut om man inte hade hästar? Undra vad jag skulle jobba med om jag inte var en ryttare som även jobbade med ämnet? Jag tänker på ganska ofta att jag inte har någon fallskärm. Ibland känns de som jag inte kan något annat än häst. Men visst kan jag. Jag

Läs mer...

Fredag fm rullade vårt äventyr vidare mot Lillhärdal i härjedalen där malamuteklubben håller sitt årliga höst event BJÖRNRUNDAN. I år blev det stuga istället för tält och stugan delade jag med mina valpköpare från Hurva ? Det blev en härlig fredageftermiddag framför elden med allt malamute folk, det gräddades woffler och snackades hund. Jag passade

Läs mer...

Helgen är till ända och både Calissa och Rayday har varit iväg på tävling i Varberg. Trevliga tävlingar och bra banor. Båda två har skött sig super bra och med mig förutom mamma hade jag Louise, ni vet tjejen som började med horsemanship med Calissa? Calissa stressar ibland upp sig på tävling, framför allt när

Läs mer...

Tänkte visa er Produkter från Swedencare som jag använder mig utav. Individuellt valt till varje häst så klart! MSN 100% -underlättar leder och rörlighet Nutri Lyte är en kombination av elektrolyter, salter och mineraler – för återställning av vätskebalansen efter ex träning. Anxi Calm- Dämpar oro och stress, en kombination av L-tryptofan, magnesium och Folsyra

Läs mer...

En hel veckas hundkörning i Dalarna kan de bli bättre? I Söndags var vi först på kennel Noatak och visa upp valparna från Winterdream kullen (pappan Diesel är där ifrån) sen bar det av till malamute vänner i Särna där vi har spenderat hela veckan nu och kört hund. Härligt höstlandskap, taggade hundar och lite

Läs mer...

Våra bloggare

Irene Hansen

Irene Hansen

Jag är född och uppvuxen i Malmö, storstadstjej med andra ord ;-) Har gillat djur och natur sen barnsben. Började med att rida på ridskola (Malmö RK) i tidig ålder som sen ledde till foderhäst och sen egen häst med gård på landet. Alltid tränat och tävlat mycket, men så fick jag ta bort min fina tävlingshäst för några år sen och började då träna mer med min blandras hund Spike. Han var draghund så då fick det bli dragsport för hela slanten. Vilket lett till att jag nu bor i en lite stuga i ett skogsområde utanför Veberöd med 9 Alaskan Malamuter (polarhundar/slädhundar) vars vardag ni kommer få följa här på denna blogg. Kramar Irene "Miles of Smile"


Therese Reimer Steffensen

Therese Reimer Steffensen

Mitt namn är Therese Reimer Steffensen och här kommer ni kunna följa mig och mitt liv som unghästutbildare. Utöver ett gäng utbildningshästar har jag min egen Storhäst Calissa- sto född 12 e: Corlesky G ue: Etrusco. Ett färgsprakande liv som andas häst, kunskap, funderingar och lärdomar! Jag hoppas kunna ge dig lite motivation på vägen. För det är du värd! Välkommen.


Charlotte Johnsson

Charlotte Johnsson

Charlotte heter jag och är 33 år. Jag bor i en liten gemytlig ort i Skåne som heter Asmundtorp tillsammans med min sambo Robin, hans son och våra fyra fantastiska katter. Jag skaffade min första katt när jag var 13 år, efter otroligt mycket tjatande på mina föräldrar. Sedan dess har jag inte levt en dag utan katt. Jag är sedan juni 2016 egenföretagare på heltid där jag bland annat driver webshopen www.kattalogen.se där jag säljer allt för katter. Min vardag består av arbete men också såklart en massa mys med katterna. I denna blogg får ni följa mig i min vardag och framför allt katterna och en massa kattrelaterat skoj. Hoppas ni kommer gilla det :)


Ronja Von Post

Ronja Von Post

Ronja von Post heter jag, är en 14 årig tjej som bor på en hästgård söder om i Härnösand . Vår familj har ett litet inackorderingsstall med ridhus samt en utebana med härlig sjöutsikt. Jag bor med mamma, pappa och lillebror, samt våra två hästar, en katt och en hund. Större delen av min fritid spenderar jag i stallet på gården. Jag har pysslat med hästar och ridit sedan två års ålder och har haft egen häst från jag var 4. Min underbara lilla d-ponnyfux heter Atlantic TJ, kallas för Tic och är 6 år. Vi har varit ett superteam i två år nu och resan har bara börjat. Jag har alltid varit något av en tävlingsmänniska vilket har resulterat i att ridningen för mig gått från en hobby till tävlande på en högre nivå, har ridit elit klasser förra sommaren på min gammla b-ponny Sir Owein samt hunnit med ett SM i ponnydressyr. Owe har nu flyttat söder ut för att glädja en ny liten tjej ❤ Jag hoppas du vill följa min och Tics resa framåt här på bloggen!