Irene Hansen - Blog

Efter en härlig vecka hos fina vänner i Norråker Jämtland for vi mot SPHK Grönlandshund meriteringen i Hamra, eftersom vi nu har förstapris på DP60 så hoppa jag över att starta den meriteringen men jag var istället behjälplig som sportkommentater och sände live på fb alla starter och målgångar. På söndagen var de dock dags för DP10 och jag vart övertalad att testa köra Minni med släde på dragprov DP10, vilket innebär att hunden ska dra en viss vikt på snö i 10 km och göra det på under 60 min. Många väljer köra detta med pulka och skidor, hunden bara drar pulkan med vikt i medans husse/matte skidar brevid, men jag kan inte köra skidor så det får bli släde för mig och då drar hunden även min vikt så lite tyngre för hunden.

Minni gick på bra och hade matte inte varit en heffaklump så hade meriteringen blivit godkänd men en matte med dålig kondis och virus i kroppen sinka Minni som gjorde ett riktigt bra jobb framför släden. Vi kom i mål på retliga 01:01:02 alltså en minut och två sekunder för långsamt. Beror lite helt klart på att matte inte kunde hjälpa till i uppförsbackarna för matte var för lat.

Vi får helt enkelt se till så matte blir frisk och börjar träna sin kondition igen och inte är så lat. 

Kram Irene “Miles of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.