Irene Hansen - Blog

Ännu en polarhunds utställning väntar för fem av flockens pälsar, närmare bestämt SPHK mälardalens utställning i Ånnaboda den 10 maj. Denna utställningen har jag verkligen sett fram emot delvis för min bästa hundnörderivän kommer dit och vi hjälps åt som vi alltid gör när vi är på samma äventyr och för att många av de malamutemänniskor jag tycker har bra intressanta hundar brukar ställa på denna utställningen. Detta innebär också att konkurrensen är sten hård vilket är roligt och skulle mina gå bra här betyder det lite extra ?
Jag har anmält fem hundar och tre av dom är bruksmeriterade (har godkända dragprov) vilket innebär att dessa tre har chans på CERT dock är en hund redan full CERT’ad, Odin som fick sitt tredje förra helgen. Tre CERT innebär ju att det är möjlighet för hunden till att bli SeUCH (svensk utställnings champion)
Inte lätt alltid att hålla reda på alla regler och förkortningar mm men jag skall försöka förklara lite här då och då vad som gäller så ni hänger med ?
Denna utställningen har jag även möjlighet att ställa i uppfödarklass då fyra hundar med mitt kennelnamn “Miles of Smile” är anmälda, dock måste alla fyra få minst “very good” i sina bedömningar.  Så det blir till att träna Guinni och Minni lite extra nu inför denna utställningen eftersom att de är lite osäkra i ringen. Tränar jag dem blir de tryggare vilket ökar chansen för en bra bedömning. ? De andra två hundarna är Dino och Milka de är lite tryggare i sig själva och Dino går i mamma Louves fotspår, gillar vara i centrum och gillar visa upp sig. Milka bor hos kennel Wintervargars där Louve kommer ifrån så jag vet inte helt säkert hur hon utvecklas men rapporter därifrån säger att hon är lite som Dino.
Så nu ser vi fram emot en kul roadtrip mot Örebro, en härlig grillkväll med goa vänner och en mycket intressant utställning med alaskan malamuter från bla kennlar som Miles of Smile, Wintervargars, Noatak’s, Cahppes och Cheenik’s.
Kram Irene “Miles of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.