Therese Reimer Steffensen - Blog

Helgen är till ända och både Calissa och Rayday har varit iväg på tävling i Varberg. Trevliga tävlingar och bra banor. Båda två har skött sig super bra och med mig förutom mamma hade jag Louise, ni vet tjejen som började med horsemanship med Calissa? Calissa stressar ibland upp sig på tävling, framför allt när hon blir lämnad i lastbilen. Louise kändes som rätt person att ta med sig, ett vinnande koncept som inte bara gav lugna harmoniska hästar. Jag kunde också i lugn och ro fokusera på min egen ridning och upplägget kring de.

Rayday hoppade sin 1m runda med ett nedslag, hon sprang lite mellan hindren och det var svårt att rida i hela jämna galoppsprång. Hem och trimma vidare, om ett par veckor ska hon gå nere på onsalas hopptävningar. Calissa gjorde sin första felfria runda i 110. Hennes andra 110 klass i livet, hon gjorde debut i 115 och fick med sig sista bommen på bana. Lite tråkigt men ack va nöjd jag är med henne. Mitt dagliga arbete har verkligen gjort gott och hon börjar komma i sin stora kropp. Om två veckor ska hon gå en 115 klass på GFRK inne i Göteborg. Fram till dess trimmar jag vidare på kvickhet och rakriktning.

Springer in i veckan i en rasande takt, måndag och tisdag går helt åt lite trim med mina egna hästar och lektioner på långeberga ridklubb. Onsdag ska jag ha en provridning på Apollo och de andra 5 hästarna ska ridas. Under torsdagen trimmar vi vidare och på kvällen har jag som vanligt lite träningar innan vi kutar vidare in i helgen som även den bjuder på enbart jobb. Har jag tur får jag sovmorgon på söndag.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.