Therese Reimer Steffensen - Blog

Hej vänner! Veckan springer fram och jag hänger på in i helgen.

Störst fokus ligger på lillan och global just nu. Lillan ska tävla på lilla Edet fredag och söndag. Sedan åker jag ner till Skåne söndag-Tisdag för att träna med henne och Global. Så igår körde jag de båda lite spontant upp till Christian och trimmade lite dressyr. Känns skönt att ha en träning i ryggen inför Flyinge, och det känns väldigt bra att dom två fått åka lastbilen ihop en sväng innan vi åker så långt. Detta året har som alla andra år gått fruktansvärt fort. Vi har bara två uppsuttna träffar kvar på UPV programmet vilket innebär sluttampen på inlämningsuppgifter och arbeten. Full fokus framåt.

Känslan inför Lilla Edet är bra, Lillan känns på topp och hon tycker det ör otriligt roligt att hoppa. Längtar tills hon är i fas för att gå lite större klasser. Dock ligger hon ju ute på annons så jag får njuta så länge de varar. Just nu känns de bara väldigt enkelt att styra runt henne i 110 klasserna och hon gör de bra efter lite mer än ett års frånvaro från tävlingsbanorna.

Dressyen för Christian var otroligt givande och förutom insikten av att jag behöver länga mina läder när jag inte hoppar kom jag även fram till följande saker:

1. Alla hästar är hela tiden lite ställda till vänster.

2. Rid i en lägre rundare form.

Det känns iofs bra att det handlar om så pass små justeringar. Men det gav en ny känsla. Kommer under ett tag framöver verkligen tänka på detta med samtliga utav hästarna. Kommer prioritera att hålla halsarna raka på dom och verkligen vara petnoga med vart dom placerar sina huvuden och halsar. Speciellt global ger känslan av att han länger ut på halsen mer än vad han i självaverket gör. Kanske är det så att vi hoppryttare har en förmåga att böja halsarna mer på våra djur? Eller är det en känsla för vart man placerar sig själv i sadlen? Vikten av att vi ryttare är liksidiga tåls att stötas och blötas ett tag till. I alla fall hos mig, kanske är ämnet mer motiverande för mig med tanke på att jag är både höger och vänsterhänt. Så indirekt har jag ganska lätt för att träna upp min liksidighet och jag är långt ifrån så sned som ex riktigt högerhänta människor är. För hur det än är så är det enklare att träna på nåogt man redan är ganska bra på.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.