MadeBySwedencare Supervisor - Blog

Hej kära läsare!
Då var det dags med lite nya blogginlägg från mig här på Kennel Miles Of Smile . En hel del saker har hänt sedan sist och tänkte uppdatera er lite snabbt på den fronten. Flocken hade lite otur med en del sjukdom i början av året, alla hundarna fick kennel hosta av kraftigare sort och tyvärr så gick min första Alaskan malamute Madigen’s Miles Of Smile “Berta” bort så träningen kom av sig lite för vår snö säsong och jag fick helt enkelt sätta mig ner och revidera hela vår plan. Ny plan sattes i verket och fokus har legat på att låta dom unga hundarna Minni, Ettan, Dino och Guinni få en bra start och få så mycket träning och erfarenhet som möjligt på både drag och på utställning ?
Jag och hundarna har varit iväg på två utställningar och ett dragprov med goda resultat. Första utställningen var i Malmö den 30 mars där Louve och hennes son Dino gick över förväntan. Wintervargars Hungry Heart “Louve” kamma hem Excellent CK CERT och CACIB vilket innebär hon fick sitt första CERT, för er som inte kan så mycket om utställning ska hunden ha 3 CERT för att bli Svensk Utställnings Champion och Alaskan Malamuter kan inte få CERT här i Sverige utan godkänt dragprov vilket Louve fixade förra året ? För Dinos del var det hans första utställning och jag var lite nervös över hur han skulle uppföra sig i ringen då han typ är helt omöjlig att gå i koppel med han drar så in i norden, men han skötte sig fin fint och fick excellent och blev 3 av de fem juniorhanar med jätte fin och lovande kritik ?
Sen i april var det dags för dragprov DP60 på koppången i Dalarna, min plan var att försöka iaf ta oss runt och att hur långsamt vi än gick skulle vi starta även heat 2 och ta oss i mål. Inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att det skulle gå så bra som det gjorde med den dåliga träningen hundarna fått inför dragprovet. Jag bestämde mig för att köra Louve/Odin som leaddogs och Minni/Ettan som Wheeldogs, heat 1 gick på fredagen med öppen start from 18:30 och mitt lilla fyrspann kom iväg sist av alla på 30km turen. Alla fyra hundarna var taggade till tusen och dom galopperade iväg som galningar och ikapp spannet som startade några minuter före oss, vi körde om och sen fick jag bromsat ner dom i trav för att inte dom skulle köra slut på sig helt. Resten av rundan travade dom lugnt på och vi stannade lite här och där för att hundarna ville snappa lite snö och helt plötsligt var vi i mål och vi hade vist kört snabbast av de fyra malamute spannen som var med. Heat 2 gick tidigt fredag lördag morgon så inte många timmars vila precis, vi kom iväg ganska snabbt men dom var lite sega, dom ville kissa och snappa snö mäst hela tiden i början, men efter en liten stund kom dom in i ett bra lunk och jobbade på helt ok i värmen. Målet dök upp och jag trodde vi kört ca 30-40 min långsammare än heat 1 men så fel jag hade långsammare var vi men bara 5 min och döm om min förvåning så hade mitt lilla otränade fyrspann gått i mål på snabbast tid och vi kammade hem ett första pris på meriteringen. Så nöjd, stolt och glad över mina hundar och vår gemensamma prestation.
Dagen efter dragprovet var det SPHK utställning i Orsa och där fick min lilla skygga dam Minni glänsa, hon är av den försiktiga sorten och behöver tid på sig så jag försökte förbereda henne väl och det gav fin utdelning hon kammade hem sitt första excellent och CK blev sen fyra i konkurrensen bla slagen av Louve som också hade fått excellent och CK i sin klass.
Nu till helgen är det så dags igen för lite utställning närmare bestämt i Vaggeryd på SPHK södras årliga polarhundsutställning. Jag har fem hundar anmälda Louve (som tyvärr har bikini look, nästan helt urfälld ull) Odin i bruksklass, Minni i unghundsklass och Dino,Guinni i juniorklass. Alltid kul att ställa på SPHK utställningarna där man träffar glada dragfantaster och goa vänner ?
Kram Irene “Miles Of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.