Irene Hansen - Blog

Igår var det då äntligen dags för de små valparna att komma ut. Jag hade förberett så jag kunde jobba hemifrån och starta upp kontoret vid 7 snåret, det gick bra tills vid 10 snåret då Louve börja skaka kraftigt och börja bli orolig. Hon ville ut och hitta ett fint ställe att bädda på men de satte vi stopp för. Såg istället till så det kom in lite träull i valp lådan och då börja hon frenetiskt bädda där i stället.


Vid 11 snåret började den första foster blåsan synas och den sprack en timme senare. 30 minuter efter det började Louve krysta och strax efter skrek hon massor av gånger och första valpens bakben började bli synligt. 20 min senare med lite hjälp var valp nummer 1 ute, en hane som vägde 500gr och vad jag kunde se så var han liknande Louve i färgen alltså grå vit ?

Louve tvätta valpen snabbt och enkelt och åt upp de där lite slajmiga grejerna (moderkakan) och 10 min senare var de dags igen,ny krysta och en ny valps bakben syntes denna gång fixa Louve allt själv. Denna lilla tik kom ut lättare, vägde 600gr och var lite mörkare än hanen och hade mer “mask” i ansiktet.

6 st små pälsar kom det ut med ca 30-50 min mellanrum och Louve klarade det helt själv och tog väl hand om dem alla. Den 7 lilla valpen som kom var tyvärr död när den kom ut jag försökte få liv i den men gissar med tanke på hur moderkakan och hur valpen såg ut att den varit död i något dygn. Den var inte lika utvecklad som de andra sex valparna och den saknade helt svans så jag tror inte jag kunde göra så mycket mer för den lille valpen.

Nu sitter jag här i soffan och lyssnar på de små valparna som diar på mamma Louve som sover söt. Jag är inte helt säker på om det finns fler valpar men vi ser på måndag i inlägget om det dykt upp fler under fredags natten 😉

Kram Irene, “Miles of Smile”

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.