Therese Reimer Steffensen - Blog

Ni kommer väl ihåg rayday? Det fyraåriga stoet som i våras förberedes för kvalitén. Nu är hon tillbaka efter två månaders vila och tillväxt. Jag vill verkligen betona vikten utav tid. Våga ge era unghästar tid och vila, ge dom en chans att växa i sin kropp och ge dom chansen att smälta allt dom lär sig. Rayday hade exempelvis väldigt svårt för att skritta i en bra takt. Hon föll lätt över till trav eller hamnade i en tvåtaktig skritt. Nu efter vilan kunde jag sitta upp och rida i en fyrtaktig skritt där hon dessutom spårade. Otroligt roligt och lättande över att det endast var lite tid som krävdes.

Lite tid, juste. Vem har lite tid? Du kan stressa med mycket, så gör även jag. Men låt timmarna i stallet va. Låt de ta den tid som krävs, spelar ingen roll vad det handlar om. Svårfångad häst i hagen, galoppombyten. Låt det växa fram, för i samma stund som du börjar stressa har du förlorat.

Eftersom hon är så fin i kroppen nu kommer jag fortsatt hålla henne på betet dygnet runt. Jag tycker generellt att hästar som tränar och tävlar borde komma in på natten. Givetvis är detta en individuell bedömning utav varje enskild individ. I raydays fall tror jag hon mår bäst av att gå ute. Hålla hullet på ett skonsamt vis och på kuppen göra av med lite energi. Jag kommer gå på med 0.5 kg kraft om dagen nu när hon sätts till arbete och som alla mina andra hästar kommer även hon utfodras med swedencares Equin Gold.

Ni missar väll inte våran nylanserade hemsida?

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.