Therese Reimer Steffensen - Blog

Hallå mina vänner!
Hoppas sommaren tar hand om er på bästa vis även om solen mestadels lyser med sin frånvaro. Det är i alla fall mestadels skönt väder för hästarna.

I helgen var jag och tävlade med Global nere i Varberg. Även om det resultatmässigt inte ser så kul ut är Michelle och jag otroligt nöjda med honom. Hela hans sätt att ta sig ann denna uppgiften att åka på meeting, sova borta, tävling två dagar på raden. Omgivningen och stämningen. Det är så mycket de unga hästarna ska lära sig. Han har för dagen en ganska svår språngkruva där han placerar den högsta punkten för långt bakom hindren. Vi jobbar vidare, han är totalt otittig på allt vilket är ett stort plus. Väl hemma var han väldigt trött och igår gick han bara i hagen och slappade. Idag rider Michelle ut honom och i morgon börjar vi trimma vidare mot nya mål och nya tävlingar.

Jag tror att vikten av att ha ett gott samarbete med sina hästägare är avgörande för hur resultaten blir, hur hästarna mår och vilken kvalité man får på sitt dagliga arbete. Jag har olika relationer med mina hästägare. En del är som Michelle, dagligen med i stallet och rider även själv litegrann. Andra bor inte här i närheten utan följer sina hästar via en loggbok som vi delar, filmer och resultat. Andra vill ha telefonkontakt. Jag som utbildare är och måste vara flexibel i min relation till hästägare, vilket jag under årens gång blivit väldigt duktig på.

Hejja er ambitiösa, engagerade hästägare som väljer er häst/ponnys utbildning. Tack till er som vågar satsa en slant, som investerar en utbildning i eran häst. Det är ni som bringar utveckling till sporten, eftersom era hästar utvecklar oss ryttare.

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.