Therese Reimer Steffensen - Blog

Jag tror att vad man än gör i livet, vilken sport man än utövar, vilken familjekonstellation man än har, så måste man kunna jobba i team. Skapa en bra anda och att varje individ vet vad som förväntas av den.

När jag åker på tävlingar är jag otroligt petig med vilka jag har med mig och inte. Har provat mig fram och insett att jag i vissa fall hellre åker ensam än att ha med någon som höjer stressnivån och sätter in adrenalin hos hästarna. Jag har med mig människor som vet vad som förväntas av dem och som kan mina hästar. Som vet vad jag behöver för utrymme för att kunna prestera optimalt och som vet vikten och betydelsen av deras eget arbete. Jag omger mig av glada positiva människor som vet när det är dags att sätta huvudet på skaft.

Min mamma är en ständig följeslagare och hon är den som har full koll på packning och ordning, fodring och vattning av hästarna på tävlingsplats. Hon är också den som följer med mig in på framhoppningen. Där har vi alltid bestämt oss för innan hur vårt upplägg ser ut, hur mycket vi hoppar fram. Vilka höjer osv. med små kommunikations meningar ser vi till att tillsammans genomföra en smidig framhoppning. Mamma är också den som håller koll på starttider och hon filmar även alla mina rundor.

Generellt klarar jag och mamma oss ganska fint själva, så länge vi bara har med oss en häst eller två hästar som går en klass var. Har vi fler hästar med oss eller två hästar som går flera klasser burkar vi se till att ha med oss någon mer.

Denne någon har sedan en tid tillbaka varit Louise Ljungeberg, tjejen som hanterade Calissa med NH under tiden hon stod skadad. En underbar tjej med en mjuk inställning till hästarna, hon är den som tar han om hästarna på plats, promenerar och håller koll så dom är lugna på lastbilen osv. Hon är också den som tar hästarna direkt när jag kommer ut från banan. Hon lastar i och ur och får en väldigt bra lugn harmoniskt stämning i hästarna. Louise själv har inga tävlingserfarenheter så den tiden hon inte har hand om hästarna skuggar hon mig vid bangång osv. Hon är en helt fantastik person som alltid vill lära sig mer och är ytterst generös och seriös i sitt arbete med hästarna.

Vi har alltid saker att förbättra och jobba vidare med, men så länge alla vet vad som förväntas av en blir det hela så väldigt mycket smidigare.

hästar-teamwork-tävling

Massa kramar T

Har du något att säga:

Din mailadress kommer inte att publiceras.